onsdag 5. august 2015

Strand, pool och shopping

Vi har sovit överraskande gott i de hårda sängarna. Masrasser och sängar är olika från hotell till hotell men gemensamt är att sängarna är ganska hårda. 

Efter frukost och dagens dos av solkräm ger vi oss ut på upptäcksfärd, vi skall till en ny strand. Vi går rätt över gatan och där är havet. 


Fiske båtarna låg också på land. Fiskarna jobbade med att ordna garnet. 



   Vi gick en bit längre bort på stranden. 

            Detta blev dagens utsikt

Här sitter Herman och Viktoria. Bård är ute och går en runda. 

Det var en långgrunt sandstrand med härliga vågor. 

Långgrund strand. Vi hade besök av några små krabbor runt omkring oss. Vattnet går ända längst upp till vänster när det är högvatten. 

Efter en liten stund luktade det fisk där vi satt i solstolarna. Det kom från nät och fiskebåtar en bit ifrån. Barnen trivdes inte alls på stranden. Bård kom tillbaka, vi packade ihop våra saker och gick vidare. 

Bård hade hittat en pool längre bort på stranden. Barnen kände abstinenser från klorvatten, så vi gick bort till poolen. 

Först åt vi lunch. 

      Hungriga, nu är det dags för mat

                   Viktoria badar

     Herman och Bård vid pool kanten

Efter flera härliga timmar i solen går vi tillbaka till hotellet. 

            En liten mysig tvärgata


             På väg till hotellet

Denna skylten sitter i hissen. Max antal personer och max vikt som är tillåtet i hissen. Inga stora personer här inte.....

Vi har utsikt mot havet nu också, speciellt om man tittat lite snett....


Vi tar taxi (det är billigt att åka taxi) till färje lägret. Där köper vi båtbiljetter tillbaka till Ho Chi Minh City. Sen åker vi vidare till Lotte market, som är ett köpcenter. Vi tittar oss omkring men hittar inget direkt att köpa. Vi hittar ingen resebyrå heller som kan hjälpa oss till Mekong deltat. Sen går vi vidare till Coop market, som också är ett köpcenter. 

Utanför Lotte Market. Försöker hitta rätt väg....

Litar inte helt på att de hittar.... Vill hellre läsa kartan själv.

                  En stor rondell 

             En statue i en park 

                     På väg......

Nu är vi hungriga, nu måste vi hitta ett ställe att äta. Vi har läst på Tripadviser om olika resturanger i Ving Tau. Finns en hel del caféer, men där får man ingen middag. Vi hade sett ut en restaurang, men där kostade maten 3-5gånger mer än det brukar äta. Till slut, när vi har gått runt en lång stund, ser vi en skylt där det står resturang. Det visar sig att vara en australiensk pub, som också serverar mat. Det var biljard bord, piltavlor, olika tv med sportprogram på. Vi förstod ganska snabbt att vi var på fel plats med barnen, men god mat hade de. 



Vi letade en stund till efter en resebyrå, frågade på flera hotell också, men det går inga turer härifrån till Mekongdeltat. De går bara från Ho Chi Minh City. Så synd att vi inte åkte dit när vi var i Ho Chi Minh City!!!!!! Lätt att vara klok i efterhand.
Efteråt åkte vi tillbaka till hotellet. Spelade några rundor med UNO. Jag och Viktoria vann varsin gång. 
Då är det en dag utan planer i morgon, undrar vad vi skall hitta på då? 



















4 kommentarer:

  1. Var det den enda polen ni har badat i då förstår jag att Viktoria hade abstinens. Jag har varit på Onsala med tanterna. Bara inte Herman blir dålig i magen igen.

    SvarSlett
  2. Var det den enda polen ni har badat i då förstår jag att Viktoria hade abstinens. Jag har varit på Onsala med tanterna. Bara inte Herman blir dålig i magen igen.

    SvarSlett
  3. Hoppas det var trevligt på Onsala. Nej, Herman har ätit bra mat, satsar på att magen är bra.

    SvarSlett
  4. Skönt med en pool ibland. Är det inte så mycket turister på denna ort? Verkar inte helt lätt med maten. Tyckte barnen att det var konstigt att vara på puben?

    SvarSlett